sâmbătă, 4 aprilie 2015

ultima nevroză

nevroză 5 sau q.e.d.

Dacă eu am intrat în partid, e o dovadă a frustrărilor din mine, a omului neterminat psihic, a invidiei, a urii față de aproapele meu! Huooo!
Dacă Vianu a intrat în același partid, urcând până hăt, la vârf, e o dovadă a inteligenței superioare, a narcisismului autoconservant, e un conflict moral - non-moral, e o pulsiune a subconștientului, trâmbițe, surle...

Dacă eu am rămas în partid, luându-mă de piept cu secretarul organizației, urlând la el că oamenii nu se conduc din birou, cu nasul roșu de efort intelectual, ci de acolo din câmp, fiind exemplu cu vorba și cu fapta, a fost o dovadă a intelectului limitat, a neperceperii realității, a sub-umanului... Huuuooo!
Dacă Vianu a fugit în Elveția, la căldurică, e o dovadă a staturii de semizeu, a modelului de urmat, a neîntinării sufletului, trâmbițe, surle...


nevroză 6 ori "gura păcătosului"...

Regele, într-un interviu consemnat, spune că a avut mari probleme de adaptare la lumea vestică, unde a ajuns după ce a plecat din țară. "Episoade nevrotice", a tradus imediat specialistul-autor al cărții.
Regele spune că a depășit etapa muncind la fermă, ca agent de bursă ori ca pilot de încercare, adică prin activitate...

Ce ziceam eu? Ce ziceam eu???

nevroză 7

Psihanaliza nu poate fi standardizată, fiecare pacient fiind un ghem de stări de spirit (la fel și psihanalistul - sar eu, priceput la toate, că de-aia mi-s român!).
Atunci cum o persoană (psihanalistul) poate descâlci atâtea gheme? E demiurg? Chiar le știe pe toate? Ori e plezneală? Dacă iese - pupat obrajii proprii, dacă nu - pacientul e vinovat, nu a spus tot!

Uite cum nenea Zamfirescu scapă porumbelul din gură: "toți intelectualii trebuie să-și facă psihanaliza"!

Restul... viermi!


2 comentarii:

  1. Aha! Deci eu sunt terminata psihic, pentru ca n-am ales sa fac parte din vreun partid. :)
    In Elvetia nu-i chiar cald – deci, poate, a ajuns, cumva, la racoare…
    Dar n-ai amintit penicilina! (am tras cu ochiul in agenda) Poate de-si administreaza unii penicicilina isi revin din “prea plinul intelectului”. Sau… penicilina n-are spor asupra infectiilor cu germeni la ego (deh, e un antibiotic cu spectru ingust)…
    No, acestea fiind scrise, iti doresc o duminica frumoasa si vindecare totala de “nevroza”. :)

    P.S. Ce bine ca nu trebuie sa-mi fac psihanaliza! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gata, am făcut o plimbare de-a lungul râului și în sectorul 2 cugir și sunt ca nou-născut, plin de viață și fericit printre semeni! :)
      Mergi la marginea orașului, oprește-te lângă o grădină, așteaptă puțin și vei auzi trilurile mierlei! Aia psihanaliză!
      Bună dimineața! La mulți ani! Știu, Diana nu e nume de floare dar toate femeile sunt flori! Sau Paște fericit, dacă e cazul!

      Ștergere